HACCP og egenkontrol

Som fødevarevirksomhed skal du have en risikoanalyse og et tilhørende egenkontrolprogram, der er baseret på HACCP-principperne.

ComidaQS er et godt værktøj til dette, da du starter med at fastlægge dine procestrin i et flowdiagram.

Du kan automatisk trække dine procestrin over i en risikoanalyse, og dermed nemt og overskueligt udpege kritiske kontrolpunkter i din produktion. Risikoanalysen munder ud i en kontrolplan for din virksomhed.

Egenkontrol gjort nemt

Egenkontrol i ComidaQS er nemt, overskueligt og lige til.

Risikoanalysen sættes let op i systemet ud fra HACCP principperne.

De forskellige værktøjer gør det nemt at opsætte fx flowdiagram og giver et visuelt overblik over de forskellige processtrin.

Egenkontrol er også inkorporeret i de andre funktioner i systemet. Der kan fx sættes kontrolpunkter op i en opskrift til kvalitetssikring.

Med ComidaQS kan du lettere kvalitetssikre dine produkter, som er med til at mindske fejl, som kan medføre bøvl med tilbagetrækning.

Daglige kontrolpunkter

Oversigt over kontrolpunkter og historiske udførte målinger

Automatiske temperatur sensor

Undgå manuel temperaturkontrol af dine køle- og fryserum og spar tid og besvær.

Med en temperatursensor kan du nemt overvåge den aktuelle temperatur i ComidaQS. Systemet sender dig en notifikation, hvis temperaturen overstiger de fastsatte grænseværdier, så du hurtigt kan reagere og undgå potentielle problemer. Dette sikrer, at dine varer altid opbevares under optimale forhold, hvilket er essentielt for kvalitet og sikkerhed.

 

1

Opret flowdiagram

Du kan oprettet din proces i et flowdiagram som giver dig et godt overblik.
Du kan lave en beskrivelse til hvert enkelt trin i processen.

2

Udarbejd risikoanalyse

Med udgangspunkt i flowdiagrammet oprettes alle procestrin automatisk i risikoanalysen.

På hvert procestrin kan du vurdere mikrobiologiske, kemiske og fysiske risikofaktorer med hensyn til sandsynlighed og konsekvens. I risikoanalysen udpeges de kritiske styringspunkter i din proces.

3

Udpegning af CCP og OPRP

Med risikoanalysen får du en oversigt over de kritiske styringspunkter på hvert procestrin.

4

Lav din HACCP-plan

Med din HACCP-plan har du et godt overblik over, hvordan du kan dokumentere kontrol af styringspunkterne. HACCP-planen beskriver bl.a. kritiske grænser, metode og korrigerende handlinger.

5

Udarbejd egenkontrolprocedure

Med en procesbeskrivelse og risikoanalyse har du nu et godt udgangspunkt til at kunne beskrive dine egenkontrolprocedurer. Du kan i proceduren indsætte links til relevant lovgivning.